(24.09.2015.) Administrator: VAŽNO! Email adresa koju upotrijebite prilikom kreiranja korisničkog računa mora biti aktivna jer ćete na tu adresu dobiti link za aktivaciju korisničkog računa.
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Našao sam podatak da je 1923. parobrod "Frankopan" plovio na liniji Bakar - Obrovac. Od onih 7 brodova snimljenih u Novigradu (Dalmatinskom), dva su mogla biti od "Jadranska plovidba d.d.", od koji je jedan doplovio iz Obrovca ili tek treba isploviti za Obrovac.Nikako da nađem podatak jesu li putnički brodovi uplovljavali u Karinsko more.
Imam pitanje za člana "kriticar". Napisali ste da su uz crikvenički muo privezana dva broda: "Kumanovo" (Dubrovačka parobrodarska plovidba) i "Zagreb" (Jadranska plovidba). Ako je to uistinu "Zagreb", je li se taj brod izvorno zvao: "Gödöllő" (Ungaro - Croata)? Meni ne izgleda da je ovaj "Zagreb" = stari "Gödöllő"
Možda netko uspije identificirati, makar jedan brod, od ovih sedam u Novigradu (Dalmatinskom).
Iz kog perioda datiraju ove slike? Pocetkom prvog svjetskog rata 18 najvecih i najboljih brodova Ungaro-Croate bilo je raspremljeno u Novigradskom zaljevu gdje su proveli skoro cijeli rat. Da li su na slici ti brodovi?Nažalost slika je previše mutna. Čak se ne raspoznaju ni oznake na dimnjacima brodova.