Author [EN] [PL] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [NL] [TR] [SR] [AR] [RU] Topic: Pavao i Nikša Komadina nisu u sukobu interesa  (Read 1146 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Magnum

 • Administrator
 • *
 • *
 • Join Date: Apr 2009
 • Posts: 1312
 • Age: 53
 • Location: Rijeka
 • Country: hr
 • Gender: Male
 • Last Login:Today at 07:21:41 AM
  • Magnum's Place
Pavao i Nikša Komadina nisu u sukobu interesa
« on: August 13, 2013, 10:47:35 PM »
Neosporne funkcije
Pavao i Nikša Komadina nisu u sukobu interesa

Pri imenovanju Nikše Komadine na dužnost voditelja komercijalnih poslova nije bilo kršenja zakona niti elemenata pogodovanja, zaključilo je Povjerenstvo

RIJEKA   

Pavao Komadina i Nikša Komadina nisu u sukobu interesa u Lučkoj upravi Rijeka. Nakon što je Novi list prije nešto više od tri mjeseca objavio priču o potencijalnom sukobu interesa u kojem se nalaze otac i sin, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdilo je kako je imenovanje sina predsjednika Upravnog vijeća Lučke uprave Rijeka Nikše Komadine na dužnost voditelja komercijalnih poslova u toj državnoj instituciji provedeno u skladu s podzakonskim aktima i da nije bilo elemenata pogodovanja. Iz toga proizlazi kako Pavao Komadina i jedan od rukovoditelja Sektora komercijale Nikša Komadina mogu ostati na navedenim dužnostima u Lučkoj upravi Rijeka. Povjerenstvo za sukob interesa je uvidom u dokumentaciju također utvrdilo da je imenovanje Nikše Komadine provedeno prije no što je njegov otac stigao na čelo Upravnog vijeća, te je generalno napomenulo kako bi imenovanja trebala biti što transparentnija.

Time je i formalno razriješena dilema o potencijalnom sukobu interesa, koja je izazvala nemalo zanimanje u riječkoj javnosti. Mišljenje povjerenstva stiglo je nakon što je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić zatražio očitovanje po tom pitanju. Ministar je očito na taj način želio izbjeći bilo kakve neugodne konotacije cijelog slučaja, te je u to vrijeme kazao kako će njegove daljnje odluke ovisiti o mišljenju Povjerenstva.

Formalno cijela priča nije ni postojala sve dok prošle godine nisu provedene kadrovske promjene na čelu Lučke uprave, gdje je dužnost predsjednika Upravnog vijeća preuzeo Pavao Komadina, koji je istu dužnost obnašao i u vrijeme bivše Račanove Vlade, odnosno do 2004. godine. Njegov sin Nikša Komadina zaposlen je u Lučkoj upravi 2005. godine u vrijeme kada njegov otac nije imao nikakvu dužnost u toj državnoj instituciji, gdje je ravnatelj bio Bojan Hlača. Nakon što je Hlači istekao mandat, te je u rujnu prošle godine poslije provedenog natječaja na dužnost ravnatelja stupio Vlado Mezak on je proveo i neke kadrovske promjene među kojima je bilo i imenovanje Nikše Komadine na dužnost jednog od rukovoditelja Sektora komercijale, što je i otvorilo moguću situaciju sukoba interesa. S obzirom na mišljenje Povjerenstva, izvjesno je da zbog toga nikakvih kadrovskih promjena u Lučkoj upravi neće biti

Autor: Darko Pajić   
Objavljeno: 13. kolovoza 2013. u 17:17

Novi list Online

Magnum
Administrator
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

 

capable capable


Luminis Digital Photography