Author [EN] [PL] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [NL] [TR] [SR] [AR] [RU] Topic: Maržiću oduzeta koncesija za Putnički terminal, Talijanima Zagrebačka obala  (Read 910 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Magnum

 • Administrator
 • *
 • *
 • Join Date: Apr 2009
 • Posts: 1310
 • Age: 53
 • Location: Rijeka
 • Country: hr
 • Gender: Male
 • Last Login:November 15, 2019, 09:12:29 PM
  • Magnum's Place


Maržić sada ima rok od 90 dana za napuštanje objekta na terminalu, te će u međuvremenu biti pripremljen natječaj za novog koncesionara i oformljena radna grupa, koja bi trebala osmisliti nove sadržaje i koncepciju Putničkog terminala

RIJEKA Lučka uprava Rijeka u roku od mjesec dana trebala bi potpisati ugovor s konzorcijem talijanskih tvrtki, koje će projektirati i graditi novi kontejnerski terminal na zagrebačkoj obali po cijeni od 71,5 milijuna eura, te će rok realizacije projekta iznositi ukupno 5 godina od čega je 1,5 do 2 godine predviđeno za projektiranje.

Ukoliko talijanske tvrtke CO.ED.MAR., Grandi Lavori Fincosit, Impresa Costruzioni Giuseppe Maltauro i hrvatski Osijek Koteks ne dokažu bonitet i pokriće kvalitetne banke u vrijednosti od 10 milijuna eura pristupit će se sklapanju ugovora sa narednim najboljim ponuđačem, a to je Strabag iz Njemačke, koji je za Zagrebačku obalu dao cijenu od 88 milijuna eura.

Ove informacije danas su novinarima prezentirali novi predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Pavao Komadina i ravnatelj Lučke uprave Bojan Hlača nakon što je održana prva sjednica Upravnog vijećća u novom sazivu sa čak 24 točke dnevnog reda. 

Osim navedenog, najvažnija je odluka o oduzimanju koncesije na Putničkom terminalu tvrtki Dulcis Vita u vlasništvu Zorana Maržića, čije ukupno dugovanje prema Lučkoj upravi iznosi oko 2,5 milijuna kuna.

Maržić sada ima rok od 90 dana za napuštanje objekta na terminalu, te će u međuvremenu biti pripremljen natječaj za novog koncesionara i oformljena radna grupa, koja bi trebala osmisliti nove sadržaje i koncepciju Putničkog terminala. Ravnatelj Lučke uprave zadužen je za naplatu potraživanja, koja se ne tiču samo koncesijske naknade, već i nagomilanih dugova za račune, između ostalog za struju i vodu. Kako je naglasio Pavao Komadina tvrtka Dulcis Vita i njezin vlasnik ne negiraju dug.

Međutim, postupak prisilne naplate je otežan, jer nadležne institucije Maržiću već nekoliko mjeseci ne mogu uručiti odluke o prisilnoj naplati, jer ga ne mogu pronaći na nijednoj adresi u Rijeci. Neovisno o tom postupku, Lučka uprava bi trebala osigurati normalno funkcioniranje terminala prije početka turističke sezone.


Autor: Darko Pajić
Objavljeno: 21. veljače 2012. u 13:33

Novi List Online

Magnum
Administrator
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

 

capable capable


Riječki rock band PleteRILuminis Digital Photography

anything