Naše Sidro

Luke na Jadranu => Općenite informacije => Rijeka => Topic started by: Magnum on April 25, 2012, 07:54:39 PM

Title: Kinezi: Posebno nam je zanimljiva luka Rijeka
Post by: Magnum on April 25, 2012, 07:54:39 PM
Hajdaš Dončić smatra kako je vrijeme za konkretizaciju infrastrukturnih projekata, prije svega rekonstrukciju postojeće željezničke pruge Rijeka – Zagreb i izgradnju nizinske pruge Rijeka – Zagreb – Koprivnica – Botovo, koncesijskim modelom

Predsjednik Vlade Zoran Milanović i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić razgovarali su danas s predstavnicima kineske brodarske kompanije China Ocean Shipping Company (COSCO) o mogućnostima razvoja projekata koji bi Hrvatsku učinili lobističkim centrom i prometnim koridorom za kineske robe namijenjene europskom tržištu.

Ministar Hajdaš Dončić izjavio je nakon sastanka kako se razgovaralo o potencijalu luke Rijeka i razvoju željezničke mreže.

Hajdaš Dončić smatra kako je vrijeme za konkretizaciju infrastrukturnih projekata, prije svega rekonstrukciju postojeće željezničke pruge Rijeka – Zagreb i izgradnju nizinske pruge Rijeka – Zagreb – Koprivnica – Botovo, koncesijskim modelom.

Time bismo, smatra Hajdaš Dončić, riješili problem kineskih kompanija koje vide svoj interes u skraćivanju trajanja prijevoza, a time i transportnih troškova.

Predsjednik uprave COSCO-a, kapetan Wei Jiafu kazao je da se razgovaralo o tome kako se mogu realizirati projekti od zajedničkog interesa.

Osim što je vrlo lijepa, Hrvatska je zemlja s veoma povoljnim zemljopisnim položajem pa je zanimljiva za prometne projekte, posebice luke i aerodrome. Posebno je interesantna luka Rijeka, ali razgovarali smo i o drugim projektima, rekao je Wei Jiafu.
Title: Re: Kinezi: Posebno nam je zanimljiva luka Rijeka
Post by: Magnum on May 16, 2012, 07:19:46 PM
Vidim da je sličan rezultat...

Nema odgovora, ni zašto za, ni zašto protiv...

Ima li tko svoje mišljenje da ga podijeli s nama?

Eto, ja osobno smatram da bi to možda bio i mudar potez jer love nemamo, naprijed ne ide, moglo bi se desiti da nam sve ode u ocat jer smo predugo čekali....

Scenarij viđen već previše puta....
capable
capable
capable
capable