Author [EN] [PL] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [NL] [TR] [SR] [AR] [RU] Topic: O kompaniji  (Read 1582 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Magnum

 • Administrator
 • *
 • *
 • Join Date: Apr 2009
 • Posts: 1309
 • Age: 52
 • Location: Rijeka
 • Country: hr
 • Gender: Male
 • Last Login:April 22, 2019, 10:23:08 AM
  • Magnum's Place
O kompaniji
« on: October 17, 2010, 10:56:35 PM »


ULJANIK PLOVIDBA D.D.

Carrarina 6,
52100 Pula
Tel. +385 52 211 544
Fax +385 52 211 339
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
Nadzorni odbor:

Predsjednik NO: Amra Pende

Članovi NO: Anton Brajković, Darko Šorc


Osnovna djelatnost Uljanik Plovidbe d.d. je   pomorski prijevoz tereta kroz upravljanje flotom od 3 broda za prijevoz   rasutih tereta i 4 tankera. Svi su brodovi dani u dugoročni najam   prvoklasnim unajmiteljima i plove morima diljem svijeta.

Zahvaljujući dobivenim certifikatima za pružanje usluga i vođenja   brodova za prijevoz rasutih tereta (bulk carriers) i tekućih tereta   (tankers), osposobljeni su za samostalno vođenje kompletnog managementa   vlastite flote te su sposobni preuzeti upravljanje i nad brodovima u   tuđem vlasništvu. Iskustvo i know-how rezultiraju vrlo visokom   efikasnošću u korištenju brodova čija je razina od oko 355 dana u   godini, vrlo visoka i u okviru svjetski poznatih brodara.

Osim navedenih brodova u vlasništvu Uljanik Plovidbe d.d.,   naručena su i još 2 tankera za prijevoz nafte i naftnih prerađevina u   riječkom brodogradilištu 3. Maj koji će biti isporučeni do 2011. godine i   još 4 broda za prijevoz rasutih tereta u pulskom brodogradilištu   Uljanik koji će biti isporučeni do 2013. godine.

U 2007. godini, Uljanik Plovidba d.d. investirala je preko 150   milijuna američkih dolara u obnovu i povećanje vlastite flote. Time je   društvo zaslužilo titulu hrvatskog brodara s najmlađom flotom, prosječne   starosti brodova od 4 godine, koja ujedno glasi kao jedna od najmlađih i   u svjetskim razmjerima. S ponosom ističemo da 6 brodova ima Pulu kao   matičnu luku i vije hrvatsku zastavu.


Kretanje brodova: You are not allowed to view links. Register or LoginUsluge   

Iskustvo i dugogodišnja prisutnost na   međunarodnom brodarskom tržištu nude brojne mogućnosti suradnje sa   zainteresiranim ulagačima i to u okviru slijedećih vidova poslovne   suradnje:
 
Izgradnja brodova 

Podrška vlasniku u svim fazama životnog ciklusa izgradnje i eksploatacije broda:
od njegove predizgradnje (ugovaranje uvjeta financiranja i izgradnje,   odobravanje projekta), izgradnje (stručni nadzor naših tehničkih   inspektora), do postizgradnje (eksploatacija i chartering). Osim izgradnje brodova, pružaju i potrebnu podršku prilikom kupnje kvalitetnih brodova na tržištu polovnih brodova.

Management brodova 

Potpuno operativno praćenje i eksploatacija brodova u svim njegovim   segmentima (crewing, financijsko-računovodstveno praćenje, komercijala,   chartering, tehnički management, osiguranje...) dok troškove koji iz   toga proizlaze snosi sam vlasnik.
Management brodova vrše uz ugovorenu naknadu a pritom zadržavaju   pravo i na "success fee" ukoliko zarada premaši prethodno ugovoreni   ciljani iznos.

Bareboat charter 
Uzimanjem broda u bareboat charter preuzimaju na sebe potpunu   odgovornost i kontrolu nad eksploatacijom broda te ujedno snose i sve   troškove koji iz toga proizlaze, a vlasniku jamče naknadu u obliku   najamnine koju prethodno ugovaraju.Prilikom ugovaranja bareboat chartera uobičajeno je uključiti i   opciju otkupa broda za ugovoreni iznos nakon određenog broja godina.

 Joint Venture 

Sklapanjem ugovora o zajedničkom pothvatu, partneri preuzimaju na sebe sva prava i obveze sukladno dogovorenim uvjetima.
 
« Last Edit: August 27, 2013, 01:04:58 PM by Magnum »
Magnum
Administrator
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

 

capable capableanything